Sõbranna.ee maailma kõige unikaalsem valentinipäevakingitus: kingi kallimale karbiga õnne

Liisa Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Oled hädas, kuidas kallimat valentinipäeval üllatada? Tema viib sind välja sööma ja sa ei tea mida talle kinkida? Oled kõiki Pinterestis või Youtube’is olevaid ideid näinud või proovinud? Ära muretse, sellest kingiideest kirjutatakse meie teada esimest korda just Sõbranna veergudel.

Mis on kõige üldiselt olulisem asi, mida oma armsamale soovid? Kõige ilusam soov on ehk see, et ta oleks õnnelik. Mis siis, kui kingiksid talle karbitäie õnne? Õnnelikud inimesed elavad kauem, paranevad kiiremini, neil on vähem südameveresoonkonna haigusi, neil on tugevam immuunsussüsteem, tõenäolisemalt ka tervislik toitumine jne jne. Mida paremat oma kallimale veel tahta!

Aga kuidas õnn karpi panna ja üle anda? Kõigepealt vaatame, mida ütleb teadus õnne kohta ning siis koostame selle põhjal oma üllatuse. Järgnevaid kinke võib kinkida kas eraldi või ühe kombona.

Heategemine

Inimesed, kes teisi abistavad või vabatahtliku tööga tegelevad, on õnnelikumad. Kingi kallimale teadmine, et ta aitas kedagi. Näiteks MTÜ Mondo võimaldab teha heateokingituse (https://www.mondo.org.ee/shop/heateokingitused/). 5€ eest saab osta Afganistani, Birma, Keenia või Ghana õpilastele koolitarbeid, 10€ eest laulambi Birma koolilapsele, 15€ eest koolikoti Afganistani koolitüdrukule. Võimalusi on rohkemgi. Kingisaaja saab aga e-kaardi või päris postkaardi, mis kingitust selgitab. Sul on võimalik see postkaart näiteks endale koju tellida ja karpi panna või saata e-kaart annetusest kõigepealt enda meilile ja sobival hetkel kalli inimese meilile.

Tänulikkus

Tänulikkus on oluline heaolu ja õnnelikkuse osa. Hea harjutus tänulikkuse arendamiseks ja igapäevaelus heade asjade märkamiseks on tänulikkusepäevik (https://sobranna.postimees.ee/4262257/sobranna-ee-eksperiment-vaike-asi-mida-teha-juba-tana-et-olla-onnelikum). Tänulikkusepäeviku jaoks võid osta ükskõik millise märkmiku. Sissejuhatuseks võid kirjutada näiteks: «Kirjuta siia märkmikusse õhtuti vähemalt viis asja, mille eest sa tänulik oled.»

Meditatsioon

Meditatsioon vähendab stressi, parandab keskendumisvõimet ning aitab paremini magada. Sellel on ka oluline seos õnnelikkusega. Kui su kallim oskab piisavalt hästi inglise keelt, on hea valik mobiilirakendus Headspace. Enne tasulise versiooni soetamist, kus on saadaval lühikesi ja pikki erinevatele elu aspektidele keskenduvaid kuulatavaid meditatsioonijuhiseid, saad katsetada tasuta versiooni. Tasuline versioon üheks kuuks maksab 9.99€.

Teine variant on osta mõni raamat. Kui on huvi teadusliku taustaga raamatu vastu, siis tuleb raamatupoes tõesti väga kriitiline olla ning uurida autorite tausta. Enamus raamatupoodides müüdavaid raamatuid meditatsioonist on üsna kahtlase maiguga.

Kolmas variant on kinkida midagi meditatsiooniga seonduvat, näiteks teed. Teepakikese külge saab riputada sellise juhise: «See tee on mõeldud ühiselt nautimiseks ja mediteerimiseks.»

Naudi aeglaselt

Positiivsete emotsioonide kestuse pikendamiseks tasub kasutada kõiki oma meeli, pöörates tähelepanu helidele, lõhnadele, nähtavale jne. Seega tuleks püüda märgata ka kogemuse väikeseid detaile. Eriti hea on kogemust kellegagi jagada. Ühiseks aeglaseks nautimiseks võid osta šokolaadi või mis iganes teie kahega kõige paremini sobitub. Lisa pakikesele juhis aeglasest nautimisest.

Meenuta ilusat mälestust

Ilusa mälestuse meenutamine tõstab kohe tuju. Meenutajaks võib olla kas armas kiri või foto teist kahest. Kindlasti näed, kuidas tema suunurgad ülespoole tõusevad.

Eriti efektne on oma kingitus üle anda rõõmsa muusika esitusloendi saatel. Pharrel Williams «Happy» sealhulgas näiteks?

Head õnne kinkimist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles