President Kaljulaid: maailm ei ole läinud rahulikumaks, küll aga on muutunud Eesti positsioon (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid Müncheni julgeolekukonverentsi eelõhtul laiemale avalikkusele korraldatud arutelupaneelil «Jõud ärkab: tehisintellekt ja moodne konflikt».
President Kersti Kaljulaid Müncheni julgeolekukonverentsi eelõhtul laiemale avalikkusele korraldatud arutelupaneelil «Jõud ärkab: tehisintellekt ja moodne konflikt». Foto: Müncheni julgeolekukonverents

Eestile on kätte jõudnud aeg hakata vaatama kaugemale kui tuhat kilomeetrit, ütles president Kersti Kaljulaid Müncheni julgeolekukonverentsil antud välispoliitikaintervjuus.

Kui võrrelda hetke, mil rääkisime siinsamas mullu, ja praegust, siis mis on kõige positiivsem ja kõige negatiivsem asi, mis on vahepeal maailmas juhtunud?

Kõige negatiivsem on see, mis on toimunud Põhja-Koreaga. Ega seal ole ka kellelgi väga head ideed, mida teha. Ise just Lõuna-Koreast tulnuna arvan, et see võib olla isegi üks mõistlikumaid viise, kuidas Lõuna-Korea president üritab kahe riigi vahel taastada elementaarset suhtlemist ja nii olukorda reguleerida.

Samas pole lahendust leidnud ka ükski eelmise aasta suurtest muredest – nagu näiteks Süüria või Ukraina küsimus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles