Lindsey Vonn avaldas pronksivõidu kohta nukra detaili

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn Foto: JAVIER SORIANO/AFP

Mäesuusataja Lindsey Vonn läks Pyeongchangi olümpiamängudele kindla sihiga– suure tõenäosusega oma viimaselt olümpialt tuleb võtta medal. Siiski oli ameeriklanna hingel veel üks soov – jätta hüvasti oma vanaisaga. Ta tegi mõlemat, vahendab Time.

Vonni vanaisa Don Kildow suri novembris 88-aastaselt. Et Kildow oli Korea sõja veteran, soovis tema perekond vanaisa tuha Koreas laiali puistata. Vahetult enne kiirlaskumise võistlust, tegi Vonn selle teoks – ta puistas vanaisa tuha alla ühelt kaljuservalt, üsna Jeongseoni võistluspargi lähedal.

«Teadsin, et talle tähendaks siinolek palju. Osa temast jääb alati Lõuna-Koreasse,» rääkis Vonn ajalehele Chosun Ilbo.

«Ma tunnen temast puudust. Tal on olnud minu elus suur osa. Lootsin, et ta näeb mu esitusi, aga ma tean, et ta vaatab sealt ülalt ja ma tean, et ta aitab mind,» sõnas Vonn enne olümpiat.

Kas vanaisa tõesti aitas või oli Vonn pärast tuha puistamist niivõrd tugev – paar tundi pärast rituaali võitis ta kiirlaskumises pronksmedal. Mõistagi pühendas ameeriklanna oma medali just vanaisale.

«Andsin endast kõik, et tema nimel võita. Aga sain pronksmedali, mis on ikkagi eriline. Usun, et ta oleks minu üle uhke.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles