Argentina ekspresident Cristina Kirchner peab astuma kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina ekspresident Cristina Kirchner.
Argentina ekspresident Cristina Kirchner. Foto: Reuters / Scanpix

Argentina ekspresident Cristina Fernández de Kirchner peab astuma kohtu ette seoses väidetava korruptsiooniga avaliku sektori lepingute andmisel tema poliitilises tugipunktis Patagoonias, teatas föderaalkohtunik reedel.

Kohtunik Julian Ercolini andis korralduse kohtuprotsessiks ka endise ministri Julio de Vido ja ehitusmagnaat Lazaro Baezi üle, kes on lähedalt seotud Cristina Kirchneri ja tema abikaasa, endise presidendi Nestor Kirchneriga. Kirchnerid olid võimul aastatel 2003-2015.

Cristina Kirchnerit, de Vidot ja Baezi kahtlustatakse kuulumises ebaseaduslikku ühendusse, rikkumistes avaliku sektori lepingute andmises Santa Cruzi provintsis ning kasu saamises lepingutest, mis anti Baezi ehitusgrupile Austral.

Kirchneri kohtuprotsessi aeg ei ole veel paika pandud. Argentina seadused võimaldavad pidada praegu senaatori ametis oleva Kirchneri üle kohut ja teda süüdi mõista, kuid parlamendisaadiku puutumatus kaitseb teda vangi minemise eest. Baez ja de Vido on aga vahi all.

Lisaks süüdistatakse endist presidenti selles, et ta varjas Iraani seotust 1994. aastal Buenos Airese juudi keskuses 85 inimese elu nõudnud pommiplahvatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles