Hispaania suursaatkond toob Viljandisse kultuurifestivali «Iberofest»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flamenkoartistid Ivan Gallego ja Maria Rääk esinevad pärimusmuusika aidas 24. märtsil.
Flamenkoartistid Ivan Gallego ja Maria Rääk esinevad pärimusmuusika aidas 24. märtsil. Foto: Festivali korraldaja fotokogu

Märtsikuu eelviimane nädal toob Viljandisse puhangu lõunamaist hõngu ja laseb kõlada hispaania keelel, sest Iberoameerika mitmekesist ja värvikirevat kultuuri tutvustav festival «Iberofest» jõuab Viljandisse.

«Iberofest» sai alguse viis aastat tagasi Hispaania suursaatkonna algatusel. Festivali nimi tuleneb hispaania- ja portugalikeelses maailmas laialt levinud terminist «Iberoameerika», mis hõlmab hispaania- ja portugalikeelseid riike Euroopas ning Lõuna- ja Kesk-Ameerikas. «Iberofesti» eesmärgiks on olnud jõuda sündmustega ka Tallinnast kaugemale ja sel aastal ongi Viljandi üks festivali tulipunkte.

«Iberofesti» nädala Viljandis juhatab sisse laupäevane Hispaania teemaõhtu, mis toimub 17. märtsil Ugalas, millega tähistatakse ühtlasi ka aasta möödumist renoveeritud teatrimaja avamisest. Õhtu algab kell 17 Calderoni «Nähtamatu daami» etendusega. Pärast seda on kõik viljandlased oodatud kell 20.30 «Iberofesti» mälumängule teatri kohvikus, et panna oma teadmised proovile ja nautida klaasikest Hispaania veini. Õhtu erikülaliseks on flamenkokitarrist Jorge Arena.

20.–22. märtsini algusega kell 19 linastuvad Wimka klubis kolmel järjestikkusel õhtul Hispaania filmid. Sissepääs on kõigile tasuta, filmid on hispaania keeles ja ingliskeelsete subtiitritega. Muuseas, enne esifilmi linastust 20. märtsil on TÜ Viljandi kultuuriakadeemia hispaanlasest direktor Iñaki Sandoval lubanud demonstreerida oma kokkamisoskusi ja valmistada publikule mõned maitsvad Hispaania suupisted ehk tapa`d.

Nädala lõpetab 24. märtsil kell 19 algav tuline flamenkoetendus pärimusmuusika aidas, kus astub üles Madridi flamenkoballeti solist ja koreograaf Ivan Gallego, et kinkida koostöös Hispaania, Eesti, Ungari ja Kuuba muusikute ning stuudio Arte Flamenco tantsijatega Viljandi publikule üks värvikas ja kirglik muusikaline vaatemäng, mida lihtsalt peab nägema.

«Iberofestist» on võimalik osa saada ka koduses miljöös, sest igal märtsikuu kolmapäeva hilisõhtul linastuvad ETV2 kanalil hispaaniakeelsed filmid.

Kogu festivali kavaga saab tutvuda Iberofesti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles