Venezuelas tunnistati riigireetmises süüdi üheksa sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro koos abikaasa Cilia Floresiga sõjaväeparaadil.
Venezuela president Nicolas Maduro koos abikaasa Cilia Floresiga sõjaväeparaadil. Foto: HANDOUT/REUTERS

Venezuelas tunnistas tribunal laupäeval riigireetmises ja president Nicolas Maduro vastu mässule õhutamises süüdi seitse ohvitseri ja kaks seersanti, teatas advokaat Alonso Medina uudisteagentuurile AFP.

Üks vangistatutest on naine ja kaks pataljonikomandörid.

Medina sõnul võidakse süüalustele mõista kuni 30 aastat vanglakaristust. Kõik üheksa saadeti tagasi vanglasse, kus nad ootavad karistuse määramist.

Sõjaväelased peeti vastuluuretöötajate poolt kinni 2. märtsil ja neid süüdistati kuulumises Maduro vastasesse liikumisse. Nädal varem oli Maduro andnud käsu 24 kõrge ohvitseri errusaatmise kohta. Vallandatute seas oli ka Maduro eelkäija Hugo Chavezi ajal kaitseministrina töötanud Raul Baduel.

Mullu puhkesid Venezuelas vägivaldsed rahutused, kuid Maduro elas need üle tänu võtmeministeeriume kontrolliva sõjaväe vankumatule toele ja lojalistidest koosneva põhiseadusassamblee loomisele, mis omastas seadusandliku võimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles