Reformierakonna uued platsimängijad Kert Valdaru ja Kalle Laanet on hõimlased (2)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet ja Kert Valdaru on hõimlased
Kalle Laanet ja Kert Valdaru on hõimlased Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna riigikogu asespiikri kandidaat Kalle Laaneti naise õde on tulevase erakonna peasekretäri Kert Valdaru ema. 

Reformierakonna tulevane esimees Kaja Kallas on alustanud oma tiimi kokkupanemisega. Esmalt esitles ta juhtkonnale uut peasekretäri kandidaati Kert Valdaru. Nädal hiljem saadeti riigikogu asespiikri koha pealt pingile Hanno Pevkur ja platsile jooksis uus mees, kes on vastesitletud peasekretäri hõimlane.

Laaneti nimi kerkis üles  vaid mõned päevad enne otsustavat fraktisooni koosolekut. Kallas ütles korduvalt, et ei vali poolt. Et fraktsioon valis riigikogu asespiikri kandidaadiks Laaneti, väljendus sõnaline erapooletus tegudes. 

Nii sai Michali leer taas palli korvi: Pevkur peab taanduma ka asespiikri kohalt. 

Postimehele tulnud vihje kohaselt on uute platsimängijatena esile kerkinud Laanet ja Valdaru hõimlussuguluses: Laaneti naise õde on Kert Valdaru ema.  

«Jah, see vastab tõele,» ütles Laanet. 

Küsimusele, kas lähikondlus tuleb kasuks pigem Laanetile või Valdarule, vastas Laanet, et «igaüks peab ise oma teed käima ja väljakutsed vastu võtma». 

«Eestimaa on nii väike. Kui võtta Kuressaare linn, siis siin elab 13 000 inimest. Sõprus ja teisi sidemeid on hästi palju ja tõmmata jooni, et oi-oi-oi, on väga keeruline. See pole mingi üllatus,» selgitas ta.

Kalle Laanet on Valdaru tööga kokku puutunud juba varem. Samal ajal, kui Laanet oli siseminister, tegutses Valdaru sisekaitseakadeemias täiendusõppe keskuse juhina.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles