Juhtiv USA mõttekoda sattus Venemaa musta nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Venemaa lipud.
USA ja Venemaa lipud. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa lisas soovimatute välis- ja rahvusvaheliste valitsusväliste ühenduste nimekirja Saksamaa USA Marshalli Fondi (GMF), teatas Vene justiitsministeerium täna.

«Vene justiitsministeerium lisas GMF-i nimistusse välis- ja rahvusvahelistest valitsusvälistest organisatsioonidest, mille tegutsemist Venemaa territooriumil peetakse soovimatuks,» ütles ministeerium.

Avalduses ei selgitatud seda, miks GMF Venemaa arvates soovimatute organisatsioonide hulka nimetati. 

GMF-i eesmärk on tugevdada Atlandi-ülest koostööd riiklikes, regionaalsetes ja ülemaailmsetes väljakutsetes kunagise Marshalli plaani vaimus. Fond teeb uuringuid, korraldab poliitikategijatele konverentse ning toetab Balkanil ja Musta mere piirkonnas demokraatlikke algatusi, seadusriiki ja piirkondlikku koostööd.

GMFi peakorter asub Washingtonis, aga organisatsioonil on harukontorid ka Ankaras, Belgradis, Berliinis, Brüsselis, Bukarestis, Pariisis ja Varssavis. 

Fond asutati 1972. aastal. Kuigi nende peakorter asub Washingtonis, oli fondi rajajaks Lääne-Saksamaa valitsus, kes tegi selle vastukingiks Ühendriikidele Marshalli plaani 25. aastapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles