Vallandatud kelner õigustab ebaviisakust prantslaseks olemisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelner.
Kelner. Foto: SCANPIX

Kanada lääneranniku linnas Vancouveris ettekandjana töötanud prantsuse mees, kes vallandati agressiivse, ebaviisaka ja lugupidamatu käitumise tõttu, vaidlustas oma lahti laskmise, väites, et tema käitumine ei olnud ebasobiv, kuna prantslased ongi sellised.

Guillaume Rey kaebas vallandmisotsuse Briti Columbia provintsi inimõiguste tribunali, süüdistades oma endist tööandjat kultuurilises diskrimineerimises. Mehe väitel ongi prantsuse kultuuris tavaks olla tavalisest otsekohesem ja väljendusrikkam.

Ray arvates vallandati ta ausa, vahetu ja professionaalse olemuse tõttu, mille ta oli omandanud Prantsusmaa teenindusasutustes töötades.

Restoran süüdistas Rayd asutuse käitumisreeglite eriamises hoolmata korduvatest suulistest ja kirjalikest hoiatustest. Mõlemad osapooled on siiski üksmeelel, et Ray tegi oma tööd hästi hoolimata tema järsust käitumisest.

Restoran lootis, et tribunal loobub asja arutamast, kuid selle esindaja Devyn Cousineau otsustas siiski korraldada istungi, et vastuolu lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles