Saksa kohus: Puigdemont jääb väljasaatmisprotseduuri ajaks vahi alla (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont Foto: Markku Ulander/AP/Scanpix

Kataloonia ekspresident Carles Puigdemont jääb vahi alla kogu väljasaatmisprotseduuri ajaks, ütles Saksa prokurör esmaspäeval viitega Neumünsteri kohtu otsusele.

Puigdemont võeti kinni nädalavahetusel, kui ta saabus autoga Taanist Saksamaale, et sõita Belgiasse.

Hispaania on andnud välja tema vahistamisorderi.

Saksa seaduste kohaselt tuleb väljasaatmisotsus langetada 60 päeva jooksul. Schleswig-Holsteini liidumaa prokuratuuri kõneisik ütles AFP-le, et otsust sel nädalal ilmselt ei langetata.

Puigdemonti kinnivõtmine Saksamaal on delikaatne diplomaatiline küsimus kantsler Angela Merkelile vähem kui kaks nädalat pärast tema uue valitsuse ametissekinnitamist.

Merkeli kõneisik rõhutas esmaspäeval, et Puigdemonti väljasaatmise küsimus on täielikult Schleswig-Holsteini liidumaa kohtu otsustada.

«Saksa valitsus on veendunud, et lahendus Kataloonia konfliktile tuleb leida Hispaania õigusliku ja põhiseadusliku korra kaudu,» ütles ta.

Hispaania asepeaminister Soraya Saenz de Santamaria tervitas Puigdemonti vahi alla võtmist, nimetades seda «heaks uudiseks».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles