Neljatärniakadeemik Jüri Allik väldib igavust (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väldi igavaid inimesi ja olukordi»
«Väldi igavaid inimesi ja olukordi» Foto: Raamat

Eestlast tunneme noogutusest lause peale «Kui Arno isaga …». Äsja leidus gümnaasiumi kuldmedalimees, kes tõstmata pilku pihuliisult, polnud kuulnudki õpetaja Laurist. Rahvuslikke stereotüüpe on põnev teaduslikult uurida – parem kui žurnalistlike õnnevalemitega hella pannes, hingekärgedelt mett nõristades, võõrmõttelisi skeeme maale lohistades, puhast rõõmu, päriselt – ilmatasemel Eesti psühholoogiateadlase nõtket stiili lugedes.

Ei usu, et maailmas on liialt neljakordseid akadeemikuid – üks on! Soome, Eesti, Euroopa akadeemik ja vaimu vabaakadeemik – Tartu Ülikooli psühholoogiaprofessor Jüri Allik. Ta võinuks olla maalikunstnik või kirjanik, sai aga psühholoogia uurijaks, õpetlaseks ja parimates ajakirjades ohtralt viidatuna tuntuimaks Eesti teadlaseks. «Väldi igavaid inimesi ja olukordi» edastab selges eesti keeles vaimuvirgeid mõtteid Eesti hingeteaduse poole sajandi pürgimustest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles