PBK omanikfirma nõuab Vabaerakonnalt uusi reklaamplakateid (28)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakonna kampaania peale ärritunud telekanali PBK omanikfirma Baltijas Mediju Alianse nõuab Vabaerakonnalt praeguste reklaamplakatite kohest eemaldamist ning erakonna kulul uusi plakateid, mis praeguse kampaania sisu ümber lükkavad.

Kolmapäeval saatis PBK omanikfirma pressiteate, kus avaldas nördimust Vabaerakonna PBK-teemaliste kampaaniaplaktite üle. Meediaesindajatele saadetud kirjas viidati ka võimalusele võtta tarvitusele õigusliku kaitse meetmed.

Karmim kiri Vabaerakonnale 

Eraldi Vabaerakonnale saadetud kirjas nõudis PBK omanikfirma Vabaerakonnalt plakatite «PBK saab keskerakondlaste promo eest miljoneid tallinlaste raha» ja «PBK on Eesti-vaenulik telekanal (KaPo hinnang)» kohest eemaldamist ning ebaõigete andmete ümberlükkamist ning uute plakatite paigaldamist samale avaldamise pinnale järgmise sisuga: «Ebaõigete andmete ümberlükkamine: PBK EI OLE saanud keskerakondlaste promo eest miljoneid tallinlaste raha»; «Ebaõigete andmete ümberlükkamine: PBK EI OLE Eesti-vaenulik telekanal (KaPo) hinnang».

PBK esindajad viitavad võlaõigusseaduse ühele paragrahvile, mille kohaselt on isiku majandustegevusse sekkumine isiku või tema tegevuse kohta ebaõigete andmete avaldamise või faktilist laadi andmete mittetäieliku või eksitava avaldamisega õigusvastane. Sama paragrahvi alusel toonitatakse, et isikule majanduslikult kahjuliku asjaolu avaldamine loetakse õigusevastaseks.

Ei kiirusta kuhugi

«Meie praegu kuhugi ei kiirusta,» kommenteeris Vabaerakonna juht Artur Talvik, viidates nii pühade nädalavahetusele kui ka sellele, et juba esmaspäeval lõppeb Vabaerakonna kampaania.

«Seadusi me küll rikkunud ei ole. See on jama. Tulgu tõestagu kohtus, et me oleme rikkunud seadusi. Niisama öelda, et me oleme seadusi rikkunud, pole ka päris õige,» ütles Talvik vastuseks PBK omanikfirma esitatud etteheidetele. 

«Me peame võimalikuks, et eksisteerivad teatud poliitilised jõud, mis astuvad välja seadusliku äri vastu üldiselt ning muu hulgas sõltumatute eesti meediakanalite vastu. Soovime juhtida tähelepanu, et tegemist on marginaalidega, kes ei ole leidnud elanikkonna seas suuremat toetust. Siiski ei anna miski neile õigust väljuda Eesti Vabariigi kehtiva seadusandluse raamidest. Sellega seoses avaldab BMA nördimust Vabaerakonna poolt algatatud ja PBK mainet mustava propagandakampaania suhtes,» ütles telekanali PBK omanikfirma Baltijas Mediju Alianse tegevjuht Anton Blinov pressiteates kolmapäeval. 

Vabaerakonna PBK- ja Keskerakonna-teemaline plakatikampaania telliti perioodiks 27. märts kuni 2. aprill 2018 ning selle maksumus on ligi 2000 eurot (1620 eurot + käibemaks).

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles