Austria tahab keelata lasteaedades ja algkoolides pearätid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine moslemi pearätiga.
Naine moslemi pearätiga. Foto: Claudia Hechtenberg / Caro / Scanpix

Austria valitsus kavatseb kehtestada lasteaedades ja algkoolides moslemite pearäti keelu.

Haridusminister Heinz Fassmann ütles, et seaduseelnõu valmib suveks. Tema sõnul on see sümboolne samm sõltumata sellest, kui paljusid lapsi see puudutab.

Rätikeelu idee käis nädalavahetusel välja paremäärmuslikku Vabadusparteisse (FPÖ) kuuluv asekantsler Heinz-Christian Strache, kelle sõnul tuleb alla kümneaastaseid tüdrukuid kaitsta, et nad saaksid «vabalt lõimuda ja areneda».

Mõtet toetab ka paremtsentristliku Rahvapartei (ÖVP) liikmest kantsler Sebastian Kurz.

«Me soovime, et kõigil tüdrukutel oleks Austrias ühesugused võimalused,» ütles ta raadiojaamale Ö1 ja lisas, et tuleks hoida ära paralleelühiskondade areng.

Ajalehe Kurier sõnul ei oska ei haridusministeerium ega ükski asjatundja öelda, kui paljud tüdrukud praegu lasteaedades ja algkoolides rätti kannavad.

Austria islamikogukondade ühenduse pressiesindaja Carla Amina Baghajati ütles, et rätivaidlus on marginaalne küsimus, millele on pööratud ebaproprtsionaalselt suurt tähelepanu. Tema sõnul võiks küsimuse lahendada dialoogis koolidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles