Süüria armee teatas Ida-Ghouta täielikust tagasivallutamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ghoutast lahkujad palvetavad enne bussidele minekut.
Ida-Ghoutast lahkujad palvetavad enne bussidele minekut. Foto: NAZEER AL-KHATIB/AFP

Süüria armee teatas laupäeval, et pärast pea kaks kuud kestnud pealetungi on kõik valitsusvastased jõud Ida-Ghoutast lahkunud.

"Kõik terroristid on lahkunud Douma linnast, mis oli nende viimane tugipunkt Ida-Ghoutas," vahendas riiklik uudisteagentuur SANA armee eestkõneleja sõnu.

Londonis baseeruva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel sai pealetungi käigus surma vähemalt 1700 tsiviilisikut.

Ida-Ghouta piirkonna elanike evakueerimine jätkus reedel, oma senisest kantsist Douma linnast lahkusid islamivõitlejad peredega. Rühmituse Jaish al-Islam võitlejad lahkusid linnast öösel koos tuhandete tsiviilelanikega. Nad toimetati bussidega Süüria põhjaosa aladele, mis on veel mässuliste käes.

Evakuatsioon oli osa kokkuleppest Damaskuse režiimi liitlase Venemaaga, millega läks pealinna lähistel asuv Ida-Ghouta taas valitsuse kontrolli alla.

Jaish al-Islam oli viimane rühmitus, kes Venemaa lahkumisettepanekule vastu seisis. Rühmituse juht Issam Buwaydani lahkus piirkonnast juba varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles