Video: Barcelona fännid ei leppinud enda vaigistamisega ja vilistasid Hispaania hümni armutult välja (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi politsei konfiskeeris hulganisti plakateid, jõudsid nii mõnedki ka staadionile. "Vabadus poliitilistele vangidele," nõuab fotol olev plakat.
Kuigi politsei konfiskeeris hulganisti plakateid, jõudsid nii mõnedki ka staadionile. "Vabadus poliitilistele vangidele," nõuab fotol olev plakat. Foto: Juan Medina / Reuters/Scanpix

Hispaania jalgpalli karikavõistluste finaalkohtumises olid vastamisi FC Barcelona ja Sevilla. Kohtumine peeti Madridi Atletico kodustaadionil Wanda Metropolitanol ning kohal oli ka Hispaania kuningas Felipe VI, sest mäng käis kuninglikule karikale (just seda tähendab Copa del Rey, võistlussarja ja trofee nimi).

Barcelona võitis kindlalt 5:0. Kõik oli selge juba avapoolajaga, mis võideti Luis Suarezi kahest ja Lionel Messi ühest väravast 3:0. Teisel poolajal tabasid ka Andres Iniesta ja Philippe Coutinho (penaltist). Aga enne etendust pallimurul nägi erakordset sündmust ka tribüünidel.

Hispaania keskvõimu ja Kataloonia poliitilised suhted on teatavasti juba mõnda aega keerulised. Seetõttu polnud üllatav, et kohtumise eel konfiskeeris politsei Barcelona fännidelt hulganisti Kataloonia iseseisvussõnumit kandnud plakateid. Samuti polnud üllatav, et Barcelona fännid kavatsesid välja vilistada Hispaania hümni, mida iga karikafinaali eel mängitakse.

Hispaania hümni on Barcelona fännid välja vilistanud juba aastaid, sõltumata viimase aja poliitilistest pingetest. Küll aga oli selge, et seoses Kataloonia-küsimusega pälvib hümni väljavilistamine hoopis rohkem tähelepanu (teleülekannet kohtumisest näidatakse, nagu iga Barcelona kohtumist, üle maailma), sest Kataloonia-teema on hetkel aktiivne.

Hispaania politsei avaldas kohtumise eel Twitteris sõnumi, mis manitses hümni austama. «Hümn esindab meid kõiki, see on riigi ja tema ajaloo sümbol. Austatagu seda nii täna kui ka muul ajal ja ärgu solvatagu neid, kes on hümni üle uhked,» kirjutas politsei.

Manitsusele üksi lootma ei jäädud, vaid Wanda Metropolitano kõlarid keerati absoluutse maksimumi peale, et Barcelona fännide vilekoori vaigistada. Kasu sellest polnud, armutu vile oli teleülekandes ikkagi kuulda. Staadionist rääkimata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles