Soome parlamendisaadik sai süüdistuse teise rahvaesindaja seksuaalses ahistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teuvo Hakkarainen.
Teuvo Hakkarainen. Foto: Lehtikuva / Reuters/Scanpix

Parempopulistliku erakonna Põlissoomlased parlamendisaadik Teuvo Hakkarainenit ootab süüdistus seoses eelmise aasta jõulupeol toimunud intsidendiga, mille käigus mees suudles teist parlamendisaadikut Veera Ruohot.

Väidetav rünnak leidis aset parlamendihoones asuvas kohvikus pärast seda, kui Hakkarainen oli väljunud Põlissoomlaste jõulupeolt. Tunnistajate sõnul haaras joobes Hakkarainen Ruoho kaelast ning üritas naist vastu tahtmist suudelda.

Ruoho sõnul oli mehe haare nii tugev, et ta kartis oma kaela pärast. Samuti olevat Hakkarainen tema suule haiget teinud. YLE allikate kohaselt otsustas prokurör eelmisel nädalal süüdistuse esitamise osas ja juhtum võetakse ette Helsingi piirkonnakohtus.

Hakkarainen vabandas juhtumi tõttu avalikult ja ka Ruoho ees isiklikult. Põlissoomlaste fraktsioon otsustas oma liiget hoiatada, aga Helsingin Sanomate sõnul ei kavatse erakonna juht Jussi Halla-aho Hakkaraineni vastu edasisi meetmeid kasutusele võtta.

Hakkarainen on 2011. aastal parlamenti valituks osutumise järel silma paistnud mitme vastuolulise teoga. Näiteks on probleemiks olnud tema rassistlik ja homofoobne keelekasutus. Samuti süüdistati teda teise etnilise grupi vastu viha õhutamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles