Kanada kaubikurünnaku kümnest ohvrist olid kaheksa naised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad Torontos küünlaid süütamas.
Leinajad Torontos küünlaid süütamas. Foto: Chris Young / The Canadian Press/PA Images

Kanada kaubikurünnaku kümnest ohvrist olid kaheksa naised, teatas reedel Toronto politsei.

Kõik ohvrid on tuvastatud. Hukkunutest noorim oli 22-aastane naine ja vanim 94-aastane naine. Vigastada sai veel 16 inimest.

Kõige vanem hukkunutest oli 94-aastane Mary Elizabeth Forsyth, kes kõndis toetustooli abiga, kuid käis igapäevasel poeringil ja linde söötmas. Surma said ka 80-aastane vanavanaema Dorothy Sewell ja 83-aastane Geraldine Brady, kes tegelesid east hoolimata ilutoodete müügiga.

Kõige noorem ohver oli 22-aastane ülikoolitudeng So He Chung.

Rünnaku korraldanud 25-aastane Alek Minassian tegi sotsiaalmeediavõrgustikus Facebook enne rünnakut segaseid naistevastaseid postitusi. Varasemalt olevat mees avaldanud samuti igasuguseid naistevastaseid kirjutisi. Osa Minassiani tuttavatest on öelnud, et kahtlusalune kartis naisi ja oli ka muul viisil sotsiaalselt äärmiselt piiratud.

Politsei sõnul polnud Minassian varem nende tähelepanu alla sattunud. Lisaks polnud ta pälvinud ei luure- ega julgeolekuametite tähelepanu.

Kohalik meedia kirjutas, et rendikaubikuga kümme inimest tapnud ja 16 inimest vigastanud Minassian oli tõenäoliselt mõjutatud misogüünsest internetigrupist, mille äärmuslikumad harud õigustavad naistevastast vägivalda ja vägistamist.

"Tal oli mitu kiiksu, mõnikord krabas ta oma särgikraed ja sülitas selle peale, tegi koridoris näuguvaid häälitsusi ja ütles: "Ma kardan tüdrukuid." See oli nagu mantra," vahendas mõrtsuka endise klassikaaslase sõnu New York Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles