OPCW: uurijad on viinud lõpule missiooni Doumas (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Douma linnas pärast kümme päeva kestnud pommitamist märtsis.
Tänav Douma linnas pärast kümme päeva kestnud pommitamist märtsis. Foto: Bassam Khabieh/Reuters/Scanpix

Keemiarelva Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) uurijad on viinud lõpule oma esialgse missiooni Süürias Douma linnas, kus eelmisel kuul korraldati arvatav keemiarelvarünnak, teatas OPCW avalduses reedel.

«Esialgne tuvastusmissioon .... Doumas on lõpule viidud,» teatas organisatsioon oma peakorterist Haagis.

«Proovid on toodud OPCW laborisse, kus need need tehakse osadeks ja saadetakse OPCW poolt valitud laboritesse,» lisati avalduses.

Damaskuse lähedal Doumas sai 7. aprillil arvatavas gaasirünnakus surma üle 40 inimese. Suurbritannia, USA ja Prantsusmaa korraldasid nädal hiljem karistusaktsioonina täppisrünnaku Süüria režiimi keemiarelvarajatistele. Süüria valitsus on keemiarelva kasutamist järjekindlalt eitanud.

OPCW tuvastusmissioon pääses esimest korda Doumasse 21. aprillil. Organisatsiooni teatel läheb proovide analüüsimisega aega vähemalt kolm kuni neli nädalat.

Süüria-Ameerika meditsiiniühing (SAMS) ning Süüria tsiviilkaitsetöötajad Valged Kiivrid teatasid 7. aprillil, et kümneid inimesi suri mässuliste kontrolli all olevas Doumas «mürgise kloorgaasi rünnaku» tagajärjel. Süüria režiim ja Venemaa süüdistavad vabatahtlikke abitöötajaid intsidendist tehtud videomaterjalide lavastamises.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles