Venemaa ainsa lennukikandja parandamine läheb kalliks maksma (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev Admiral Kuznetsov.
Suitsev Admiral Kuznetsov. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa kulutab oma ainsa lennukikandja Admiral Kuznetsovi parandamiseks ja moderniseerimiseks umbes 60 miljardit rubla (800 miljonit eurot), vahendab Meduza.

Interfaxi allikate kohaselt on selline hind küllaltki optimistlik ja võib tööde käigus veelgi suureneda. Allika sõnul on Admiral Kuznetsovi parandustööd ja moderniseerimine juba heakskiidu ja allkirjad saanud.

Samas on teada, et Venemaalt pärineva India mereväe lennukikandja INS Vikramaditya moderniseerimine ja parandamine läks maksma umbes 1,9 miljardit eurot.

1991. aastal valminud lennukikandja sattus 2016. aastal rahvusvahelise tähelepanu keskmesse. Toona oli Kuznetsov teel Süüria ranniku lähedale, et võtta osa Venemaa sõjalisest operatsioonist Süürias. La Manche'i väina läbides saatis alust aga korralik suitsupilv.

Probleemid ei lõppenud suitsupilvega ja väidetavalt kukkus kaks hävitajat just lennukikandja tehniliste probleemide tõttu merre. Lõpuks otsustati lennukid ajutiselt hoopis Süürias paiknevatesse õhuväebaasidesse viia ning lennukikandjat mitte kasutada. Admiral Kuznetsov liikus 2017. aasta alguses tagasi Venemaale. 

Kui lennukikandja parandustöödeks tagasi Venemaale toimetati, teatasid allikad kohalikule meediale, et parandustööd lähevad maksma vaid 22 miljardit rubla (291 miljonit eurot).

Ametlikku parandustööde ajakava pole edastatud, aga väidetavalt loodab Venemaa kaitseministeerium, et alus on taas teenistuskõlbulik 2021. aastaks. 

Admiral Kuznetsov.
Admiral Kuznetsov. Foto: NORSK TELEGRAMBYRA AS / REUTERS/Scanpix
Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles