Eesti kaotas suhkrutrahvi vaidluse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Suhkrutrahvi vaidluses sai Eesti Euroopa Kohtust ränga, kroonides mitmesaja miljonilise hinnalipikuga tagasilöögi, kuna kohus leidis, et kodumajapidamiste kokku ostetud suhkrut kogu suhkrutrahvist maha arvata ei tohi.

Suhkrutrahvivaidluses Eesti üks kord juba õiguseta jätnud Euroopa Kohus ei võtnud arutusele kaebust, milles Eesti rõhus tõsiasjale, et suur osa Eestile määratud üleliigse laovaru kogusest oli kokku ostetud mitte ettevõtete, vaid kodumajapidamiste poolt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

2004. aastal ELiga liitujad pidid üleliigsed laovarud kõrvaldama või nende eest tasu maksma, et vältida Euroopa Liidu siseturu moonutamist. Kodune moosisuhkur turgu ei moonutanuks, oli Eesti väide lühidalt kokku võetuna.

«Euroopa Kohus leidis, et Eesti kaebust menetlusse ei võeta ja sellega kadus ka lootus Euroopa Liidule makstud 580 miljonist kroonist enam kui kakssada miljonit tagasi saada,» ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles