USA juhitud liitlased ründasid sihtmärke Süüria idaosas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed lasevad välja raketi Albu Kamali lähedal.
Süüria valitsusväed lasevad välja raketi Albu Kamali lähedal. Foto: STRINGER / AFP

USA juhitud liitlased ründasid ööl vastu neljapäeva õhulöökidega sõjalisi sihtmärke Süüria idaosas, teatas kohalik meedia.

"Mõned meie sõjaväe positsioonid Albu Kamalis ja Hmeimehis sattusid varahommikul ameeriklaste koalitsiooni sõjalennukite rünnaku alla," kinnitas sõjaväeallikas riiklikule uudisteagentuurile SANA.

Agentuuri andmetel rünnakutes keegi surma ei saanud, kuid tekitati ainelist kahju.

Abu Kamal ja Hmeimeh asuvad Deir Ezzori provintsis, kus islamistide vastu võitlevad eraldi Venemaa toetatud Süüria valitsusväed ja ka USA juhitud liitlased. Omavaheliste konfliktide vältimiseks on need paigutatud Eufrati jõe eri kallastele.

Viimastel nädalatel on Süürias Iraani sõjaliste sihtmärkide vastu õhurünnakuid läbi viinud hoopis Iisrael. Iraan on Süüria režiimi liitlane ning selle väed baseeruvad mitmel pool Süürias.

USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa korraldasid aprilli keskel koordineeritud täppisrünnaku Süüria režiimi keemiarelvarajatistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles