Tenniseekspert: Kontaveit võib Pariisis vägevalt üllatada (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Andrea Staccioli / Insidefoto / imago/Insidefoto

2013. aastal tennisekarjääri lõpetanud, kuid sel aastal tagasituleku teinud ja uuesti sportlaskarjäärile joone alla tõmmanud 33-aastane prantslanna Marion Bartoli hinnangul võib Eesti esinumber Anett Kontaveit Prantsusmaa lahtistel üllatada.

«Kontaveit on lähiajal saanud mõningaid suurepäraseid võite, aga võib-olla oli eestlanna tippmängijate vastu hädas,» sõnas Bartoli, kes ilmselt pidas silmas allajäämisi Karolina Pliškovale, Petra Kvitovale ja Elina Svitolinale. «Ta on sellel hooajal teinud liivaväljakul suure arenguhüppe ja võib Pariisis üllatada,» lisas endine maailma seitsmes reket.  

Kontaveidi kõrval võivad Bartoli sõnul üllatada ka venelannad Maria Šarapova ja Darja Kasatkina ning Prantsusmaa esindaja Caroline Garcia.

Kõige suuremad võimalused võidule on Bartoli sõnul just nendel kolmel, kellele Kontaveit viimastel turniiridel on kaotanud ehk tšehhitaridel Pliškoval ja Kvitoval ning ukrainlannal Svitolinal. Lisaks mainis Bartoli ära ka maailma esinumbri, rumeenlanna Simona Halepi.

Bartoli enda parimaks saavutuseks Prantsusmaa lahtistel jäi kolmas ring, kuhu prantslanna jõudis nii 2005. kui 2006. aastal. Tema ainus suure slämmi turniiri võit pärineb aastast 2013, kui Bartoli triumfeeris Wimbledonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles