Rekordi aastapäeva tähistanud Nadal suutis üle noatera ilusat seeriat jätkata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: Michel Euler / AP / Scanpix

Maailma esireket Rafael Nadal alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis 6:4, 6:3, 7:6 (9) itaallase Simone Bolelli ning pääses ülinapilt seti kaotamisest. Seda pole Nadaliga nüüd Pariisis juhtunud alates 2015. aastast.

Viimati suutis Nadalilt Prantsusmaa lahtistel seti kätte saada Novak Djokovic, kes võitis teda 2015. aastal veerandfinaalis 7:5, 6:3, 6:1. Aasta hiljem alistas hispaanlane esimeses ringis Sam Grothi ja teises ringis Facundo Bagnise, ent andis siis kolmandas ringis Marcel Granollersile loobumisvõidu.

Mullu oli Nadal aga Pariisis hiilgavas hoos, sest Benoit Paire sai temalt kätte vaid kuus, Robin Haase kaheksa, Nikoloz Basilašvili ühe, Roberto Bautista Agut viis, Pablo Carreno Busta kaks ning Dominic Thiem seitse geimi. Finaalis loovutas Nadal aga Stan Wawrinkale kõigest kuus geimi, setivõidust ei võinud ükski vastane isegi unistada.

Tänases mängus oli Nadal aga kolmanda seti loovutamisele väga lähedal. Esmalt katkestati mäng eile õhtul pimeduse tõttu Bolelli 3:0 eduseisul. Täna jätkati ning kiires lõppmängus oli Nadal taga 3:6 ehk Bolellil oli järjest kasutada kolm settpalli, kuid hispaanlane suutis need kõik päästa ja lõpuks ikkagi peale jääda. Teises ringis on Nadali vastaseks maailma edetabelis 78. kohal oleva argentiinlane Guido Pella.

Ühtlasi täitus täpselt täna tosin aastat rekordist, mille Nadal püstitas 2006. aasta Prantsusmaa lahtiste avaringis. Ta alistas rootslase Robin Söderlingi ning võttis enda nimele kaasaegse tennise ajastu rekordi – 54 järjestikust matšivõitu liiva-saviväljakul. Eelmine tipptulemus kuulus legendaarsele Guillermo Vilasele. Nadali seeria aga sealt alles algas: lõpuks püsis ta sel väljakukattel löömatuna kuni 2007. aasta maini ehk 81 mängu järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles