Sults võtab keeleseaduse eelnõult oma allkirja tagasi (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults
Märt Sults Foto: Pm

Keskerakondlasest riigikogu liige Märt Sults ütles portaalile Rus.Postimees.ee antud intervjuus, et võtab tagasi oma allkirja keeleseaduse muutmise algatamise eelnõult, sest seda tõlgendatakse valesti.

Sults kirjutas eelmisel nädalal koos parteikaaslase Jaanus Karilaiuga alla Isamaa liikme Tarmo Kruusimäe algataud eelnõule, mis näeb ette keeleseadust rikkuvatele ettevõtetele määratavate trahvide kümnekordistamist.

Täna kinnitas Sults intervjuus Rus.Postimees.ee-le, et asja on valesti mõistetud ning keegi ei kavatse hakata Maxima kassapidajatele 6400 euro suuruseid trahve tegema.

«Küsimus on valesti püstitatud. 6400 euro suurune trahv oli mõeldud juriidilistele isikutele. Need ettevõtted ja ühingud, mis saavad riigilt raha keelekümbluseks ja eesti keele õpetamiseks, peavad seda raha kasutama sihipäraselt ja saavutama tulemusi,» rääkis Sults.

Kruusimäe ütles eelnõud esitades, et Euroopa Parlamendis on võimalik töötada eesti keeles, aga näiteks mõnes Maxima kaupluses eesti keelega hakkama ei saa. «See tähendabki seda, et kaupluse juht ei täida Eesti seadusi. Ta on saanud raha töötajate keeleoskuse parandamiseks, kuid ei ole seda sihipäraselt kasutanud,» ütles Sults.

«Ja kui seda juriidilist isikut trahvitakse 640 euroga, siis ta ei pane seda tähelegi. Seetõttu tuleks seadust rikkuvatele ettevõtjatele ette nähtud trahve suurendada. Just sellepärast ma kirjutasin sellele eelnõule alla,» selgitas ta.

Sultsi sõnul ei olnud tema ette pandud paberil sõnagi sellest, et keegi võiks hakata töötajaid 6400 euroga trahvima. «Suure tõenäosusega võtan täna-homme oma allkirja tagasi. Ajakirjanikud ja opositsioon tõlgendavad seda eelnõu nii, nagu neile kasulik,» kinnitas riigikogulane.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles