Statistikapomm: Taani tähistas võitu eralennuki üürimisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Kaks meeskonda, kelle käekäik esimeses mänguvoorus oli risti vastupidine. Taani pidas kenasti vastu Peruu survele ja sai tänu väravavaht Kasper Schmeicheli heale tööle nautida 1:0 võitu. Austraalia näitas südikat vastupanu turniiri favoriitide sekka kuuluvale Prantsusmaale, kuid pidi õnnetust omaväravast 1:2 alla vanduma. Nüüd pole neil enam taganemisteed.

Kvalifikatsioonimängudes lõi Christian Eriksen 11 väravat ja andis söödu veel kolmele, mis tähendas, et ta oli osaline 56 protsendis Taani meeskonna tabamustest. Kuus väravat kõmmutas mees sisse väljastpoolt karistusala. Oma kvaliteeti tõestas ta ka Peruu vastu andes Yussuf Poulseni väravale resultatiivse söödu.

Taani on MMidel löönud 28 väravat. Kõik karistusala see tehtud pealelöökidest.

Mitu väravat lüüakse esimesel poolajal? Leia tõenäosused siit!

Poulsen oli üldse avamängus Taani võtmemängija – ta pidas vastastega 23 statistikasse kirja läinud duelli ja võitis neist 11, mis on Taani jalgpallurite MM-rekord.

Jonas Knudsen on veetnud viimasel ajal palju aega istudes – mängus Peruuga varumeestepingil ja vahetult peale matši eralennukis. Nimelt lennutas Taani jalgpalliliit kaitsja kodumaale, et ta saaks näha oma tütart, kes sündis siis, kui koondis juba Venemaal turniiriks ette valmistus.

Taani andis võidetud avamänguga kõva avalduse alagrupist edenemiseks. Ajalooliselt on see neil pigem õnnestunud – neljast varasemast katsest on alagruppi pidama jäädud vaid korra.

Taanil on käsil 16-mänguline kaotuseta seeria. Vaid Hispaania (21) ja Belgia (20) on paremas hoos.

Kasper Schmeichel tegi võidukas avamängus kuus tõrjet. Viimati oli MMil mõnel Taani puurilukul nii kibe tööpäev 20 aastat tagasi, kui Kasperi isa Peter Schmeichel tegi Prantsusmaa vastu üheksa tõrjet. Seda mängu aga Peter päästa ei suutnud – võõrustajad võitsid toona alagrupimatši 2:1.

Austraalia saldo oma puuri puhtana hoidmisel pole Taaniga võrreldav. Prantsusmaaga 0:0 lõppenud avapoolaeg oli esimest korda pärast 2010. aasta 23. juunit, kui Austraalia oli suutnud mõnes mängus oma puuri terve poolaja puutumatuna hoida. Varasemalt oli iga mängitud poolaja peale neil MMidel ikka mõni värav löödud. Ja teisel poolajal lõi Prantsusmaa kaks.

Austraalia on üldse viimasest neljast MM-mängust kaotanud neli ja lubanud endale alati lüüa vähemalt kaks väravat.

Kas mõlemad meeskonnad löövad värava? Leia tõenäosused siit!

Üheksast MM-mängust Euroopa meeskondadega on Austraalia kaotanud seitse ja viigistanud ühe. Võit võeti 2010. aastal Serbia vastu skooriga 2:1

Austraalia koondise eest avamatši 84. minutil mängu vahetatud Daniel Arzani on käesoleva MMi kõige noorem mängija. Ründaja sündis 1999. aasta 4. jaanuaril.

Austraalia peatreener Bert van Marwijk ja Taani loots Age Hareide kohtusid viimati 2008. aastal vastavalt Hollandi ja Norra koondiste eesotsas ning van Maewijk jäi 1:0 peale

Kõik Taani ja Argentiina omavahelised kohtumised on olnud sel aastatuhandel toimunud maavõistlused. Viiki pole kordagi nähtud – korra on võitnud Austraalia, kaks korda Taani, sealjuures ka kõige viimases matšis: 2012 jäid võõrustajad Kopenhaagenis 2:0 peale.

Taani sel MMil:

Mängud: 1:0 Peruu

Väravalööjad: 1 – Yussuf Poulsen

Kollased kaardid: 1 – Thomas Delaney, Yussuf Poulsen

Austraalia sel MMil:

Mängud: 1:2 Prantsusmaa

Väravalööjad: 1 – Mile Jedinak

Kollased kaardid: 1 – Aziz Behich, Mathew Leckie, Joshua Risdon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles