Colombias leiti röövitud meediatöötajate laibad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediatöötajate lähedased nõudsid aprillis meeste vabastamist.
Meediatöötajate lähedased nõudsid aprillis meeste vabastamist. Foto: CRISTINA VEGA / AFP

Colombia president Juan Manuel Santos teatas neljapäeval sotsiaalmeedias, et tõenäoliselt leiti piirialalt kolme röövitud Ecuadori meediatöötaja surnukehad.

Santose sõnul tegelevad võimuesindajad veel isikute tuvastamisega, kuid kardetavasti on tegemist just kõnealuste ohvritega.

"Ma edastan oma kaastundeavaldused nende peredele," kirjutas riigipea Twitteri vahendusel.

Ajalehe El Comercio töötajad uurisid olukorda vägivallakeerisesse sattunud Colombia ja Ecuadori piirialal, kui kadusid märtsikuus. Colombia telekanal teatas aprillis, et neile saadeti võikad fotod, millel olid reporter Javier Ortega, fotograaf Paul Rivas ja nende autojuhi Efrain Segarra laibad, kuid piltide ehtsuse kohta polnud siiani kinnitust saadud.

Meediatöötajate tapmises kahtlustatakse endise sissirühmituse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) niiöelda teisitimõtlejaid, kes on keeldunud relvi maha panemast ja paljud on liitunud narkojõukudega.

Rahuleppe alusel relvitustas FARC oma 7000 võitlejat, muutus erakonnaks ja liitus poliitilise protsessiga.

Rühmituse riismed - hinnanguliselt 1200 võitlejat - tegutsevad mitmel pool endiselt aktiivselt, rahastades oma operatsioone narkokaubitsemise, inimröövide ja väljapressimistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles