KOHALIK VAADE. Mehhiko valib Donald Trumpile väärikat vastast

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko presidendivalimiste kindel soosik, vasakpoolse Morena partei populistlik kandidaat Andrés Manuel López Obrador ehk AMLO kohtumas valijatega Acapulcos. 
Mehhiko presidendivalimiste kindel soosik, vasakpoolse Morena partei populistlik kandidaat Andrés Manuel López Obrador ehk AMLO kohtumas valijatega Acapulcos. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Pühapäeval ootavad Mehhikot ees ajaloo ehk kõige olulisemad valimised ning riigi järgmine president on silmitsi kahe teineteisega käsikäes käiva rahvusvahelise hiiglasliku väljakutsega ehk Donald Trumpi ja Põhja-Ameerika vabakaubanduskokkuleppe (NAFTA) läbirääkimistega.

New Yorgi suurärimehe saabumine Valgesse Majja on tähendanud siserevolutsiooni riigis, kus igast kolmest dollarist kaks kulub kauplemisele NAFTA piirkonnas. Ühendriikides elab ka üle 36 miljoni mehhiklase. 2017. aastal tegid nad rahaülekandeid oma pereliikmetele Mehhikos 26 167 miljoni dollari väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles