Mis juhtuks, kui riigikogulased teeksid bändi? (1)

Ele Loonde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu bänd täies hiilguses: Tarmo Kruusimägi, Laine Randjärv, Urmas Kruuse, Aivar Sõerd, Valdo Randpere, Ewert Sundja, Mart Helme, Artur Talvik, Toomas Väinaste ja Jevgeni Ossinovski.
Riigikogu bänd täies hiilguses: Tarmo Kruusimägi, Laine Randjärv, Urmas Kruuse, Aivar Sõerd, Valdo Randpere, Ewert Sundja, Mart Helme, Artur Talvik, Toomas Väinaste ja Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristina Herodes

Kes oleks osanud arvata, et tasase olemisega majandusinimesest Aivar Sõerdist saab Eesti muusika- ja teatriakadeemia orelimängu magister? Just nii see juuni lõpus aga juhtus! Arter uuris, milliseid muusikalisi üllatusi veel riigikogust leida võib. Panime produtsent Aarne Valmise abiga neist bändi kokku, ja ehkki ühtegi proovi ega kontserti ei toimu, loodame puhkavatele poliitikutele suveks mõtteainet anda – panustagem Eesti kultuuriellu!

Iga omaaegne koolikoori teise soprani staar meie suvisesse bändi siiski ei pääse. Kvalifitseerumiseks peab suutma noodist mõne poploo esitada, olema oma instrumenti ka õppinud või suisa muusikalist karjääri teinud. Samuti peab bändi toimimiseks tekkima liikmete vahel keemia ja stiililine sobivus. Nii jäidki mitmed muidu musikaalsed riigikogu liikmed kujuteldava proovisaali ukse taha.

Bändi kokkupanemiseks on kaks võimalust – sobitada kõik liikmed ümber ühe bändi südame või panna nad (nagu üheksakümnendatel) lihtsalt produtsendi tahtmise järgi juba valmiskirjutatud lugusid esitama. Meie valisime esimese tee. «Stiililt peaksid nad tegema kindlasti midagi romantilist, midagi naiste südame võitmiseks,» kommenteerib produtsent Aarne Valmis meie bändi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles