ERR.ee: Eesti aktsionärid ostavad börsi madalseisul aktsiaid juurde

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laevad.
Tallinki laevad. Foto: Toomas Huik

Eesti suurettevõtete omanikud ostavad börsi madalseisu ajal Tallinki, Ekspress Grupi ning Olympic Entertainment Groupi aktsiaid, samal ajal kui välisinvestorid müüvad nende aktsiaid.


Olympicu aktsia hind oli täna 13 krooni, samas kaks aastat tagasi Tallinna börsile tulles oli selle hinnaks 73 krooni, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kui Ekspress Grupp 2007. aastal börsile tuli, maksis aktsia 93 krooni, nüüd aga 20 krooni ringis. Tallinki aktsia maksis 2005. aastal noteerimispäeval 82,5 krooni, täna aga vaid viis krooni.

Finantsportaali tarkinvestor.ee omanik Kristjan Lepik ütles, et viimase aastaga on mitmel fondil maht isegi üle poole võrra vähenenud. «See on nii väikese turu jaoks, nagu Tallinn, suur surve ja see on ka peamine põhjus, miks aktsiad nii järsult kukkunud on,» selgitas Lepik.

Võttes arvesse aktsia hinna kukkumisi ja kehvemaid majandustingimusi, on Kristjan Lepiku sõnul oodata ka nendelt firmadel halbu või isegi väga halbu tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles