Hollandi suurfirma ähvardab Suurbritanniast lahkuda

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia lipp.
Suurbritannia lipp. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Hollandi elektroonikafirma Philips hoiatas, et nad võivad oma tootmise Suurbritanniast välja viia, sest võimalik Brexiti kokkulepe võib ettevõtte konkurentsivõimet saareriigis halvendada.

Philips annab Suurbritannias tööd ligikaudu 1500 inimesele. Suurema osa neist töötab Suffolkis asuvas tehases, kus toodetakse beebitooteid ekspordiks. Ettevõtte juhatuse esimehe Frans van Houteni sõnul on Philips eriti mures tootmise üle, sest ekspordiks minevate toodete hinnad tõusevad märkimisväärselt igal juhul. Olenemata sellest, milline kokkuleppe sisu saab olema, kirjutab The Guardian.

«Iga muudatus vabakaubandusleppe osas ähvardab meie tootmistehase konkurentsivõimet. Me peame valmistuma kõige hullemaks,» sõnas Van Houten.

«Praegusel hetkel me kaalutleme kõiki võimalikke olukordi, sealhulgas ka firma tootmise väljaviimist riigist,» lisas Houten.

Lisaks Philipsile on meedias sõna võtnud Brexiti teemadel ka suurettevõtted Jaguar Land Rover, BMW ja Airbus. Eesmärgiga hoiatada negatiivsete mõjude üle pärast Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles