Traagilist avariid soosis halvasti nähtav liiklusmärk

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil asuv «Anna teed» märk asub mandril.
Pildil asuv «Anna teed» märk asub mandril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuni keskel Saaremaal 8-aastase poisi surmaga lõppenud kahe sõiduauto kokkupõrkes osalenud autojuhid leidsid eile kohtus, et avarii toimumist soodustas halvasti nähtav liiklusmärk.

Kirill Prasalov tegi 14. juunil koos naisega Saaremaal isikliku sõiduautoga Chevrolet Lacetti ringsõitu, kui lähendes Laadjala-Karja tee ristmikule, sõitis külje pealt sisse mööda peateed tulnud madelautole Renault Traffic, Kirjutab Meie Maa.

Kokkupõrke tagajärjel paiskusid mõlemad sõidukid teelt välja, Renault paiskus õhku ja põrkas vastu puid ja jäi lõpuks külili seisma, autos olnud 8-aastane poiss hukkus.

Süüdistuse kohaselt ei olnud Chevrolet juhtinud Kirill Prasalov piisavalt tähelepanelik ega märganud liiklusmärki «Anna teed» ja ei vähendanud õigeaegselt sõidukiirust, rikkudes sellega liikluseeskirja nõudeid.

End kuriteos osaliselt süüdi tunnistanud Prasalov rääkis kohtus, et nägi alles teist, vahetult enne ristmikku üles seatud liiklusmärki, kuid 200 meetrise lisatahvliga «Anna teed» ei pannud tähele, sest halva ilma tõttu oli nähtavus halb ja liiklusmärk oli okste tõttu halvasti nähtav.

Ka Renault juht kinnitas kohtus, et 200 meetri kaugusel enne ristmikku üles seatud liiklusmärk oli halvasti nähtav ja ta ei oleks seda ilmselt isegi märganud. Renault`s kaassõitjana viibinud naise sõnul oli tegemist õnnetu juhusega, sest vihma sadas ja ümberringi oli hall, muidu oleks juht saanud ise ka midagi liiklusõnnetuse ärahoidmiseks teha.

Kohus tunnistas Prasalovi süüdi liiklusnõuete ettevaatamatus rikkumises, millega kaasnes kannatanu surm ja karistas teda kaheksa kuu pikkuse vangistusega tingimisi kolme aastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles