Vīķe-Freiberga: Lätis on rohkem kui kolm oligarhi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaira Vike-Freiberga
Vaira Vike-Freiberga Foto: SCANPIX

Lätis on palju rohkem oligarhe kui ainult kolm ning mitte kõik neist pole lätlased, märkis lõunanaabrite endine president Vaira Vīķe-Freiberga täna hommikul telekanali LNT saates «900 sekundit», kirjutab LETA.


Vīķe-Freibergalt ameti pärinud ja 8. juulist samuti endise presidendi staatusesse jõudnud Valdis Zatlersi sõnul on Lätis kolm oligarhi – Aivars Lembergs, Ainārs Šlesers ja Andris Šķēle.

«Mina ütleks, et number on suurem. Minu arvates on palju rohkem jõukaid inimesi, kes otseselt või isegi veel palju rohkematel juhtudel kaudselt mõjutavad Läti poliitikat,» rääkis Vīķe-Freiberga. «Ja mitte kõik neist pole lätlased.»

Erinevalt Zatlersist Vīķe-Freiberga konkreetseid nimesid nimetada ei soovinud. «Sõnast «oligarh» on saanud vandesõna ja mina kohe kindlasti ei soovi häirida rikkaid inimesi ja saada selle tulemusel kohtusse kaevatud,» lausus ta.

Vīķe-Freiberga sõnul võib uus ajastu Läti poliitikas alata iga kell, kui ainult piisavalt paljud inimesed selleks valmis on.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles