Liibüa mässuliste sõnul hukkus NATO õhurünnakutes Gaddafi poeg

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA F-16 hävitaja
USA F-16 hävitaja Foto: SCANPIX

Liibüa mässulised kinnitasid, et öistes NATO õhurünnakutes hukkus Muammar Gaddafi noorim poeg Khamis ja veel vähemalt 30 inimest, vahendas AFP.

Revolutsioonilise sõjalise grupeeringu kõneisik Mohammed Zawawi kinnitas AFP-le, et Khamis oli hukkunute hulgas. «Öösel toimus NATO õhurünnak Gaddafi operatsiooniruumile Zlitenis ja umbes 32 Gaddafi sõdurit on surnud. Üks neist on Khamis,» kinnitas Zawawi.

Tegemist on sel aastal aga juba teise korraga, kui teatatakse Khamise surmast. Märtsis väideti, et 28-aastane mees hukkus, kui piloot kukutas alla lennuki, milles Khamis olevat viibinud.

Khamis juhtis pikka aega valitsusemeelseid võitlejaid ning võitlust Zlitenis. Tegemist on kohaga, mida peetakse Gaddafi kindluseks, kuna sealt on peatatud mässuliste edasiliikumine Tripolisse.

Mässulised teatasid sel nädalal, et nad on saavutanud edu Zlitenis, kuid Tripoli ametivõimud lükkasid selle kiiresti ümber. Võimude sõnul kontrollivad nad kogu ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles