Pärnus uuritakse ulatuslikku maksupettust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Maksu- ja tolliamet pidas esmaspäeval kriminaalmenetluse raames kinni mitmed isikud seoses ulatusliku maksupettusega, neist kolm vahistati eile Lääne ringkonnaprokuratuuri taotlusel.

«Kriminaalasja uurimisel on tuvastatud, et Lääne-Eestis tegutses kaheteistkümnest isikust koosnev grupp, mis osutas teenust tegutsevatele äriühingutele maksude tasumisest kõrvalehoidumiseks. Selle tulemusena on esialgse arvestuse järgi jäetud riigile tasumata ligikaudu 12 miljonit krooni,» selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul on käibemaksupettuste vastu võitlemine ja arvevabrikute tegevuse tõkestamine äärmiselt oluline, sest nii tõkestatakse ka kuritegude toimepanemiseks kasutatav rahaallikas.

«Meie eesmärk on riigi petmisega tegelevad grupeeringud tuvastada nagu ka nende poolt sellise tegevusega teenitud kriminaaltulu,» rääkis Kuus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles