EM-koondisest välja jäänud mitmevõistleja pani end proovile raskel kõrvalalal

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Tšernjavski.
Taavi Tšernjavski. Foto: SIMON HASTEG

Taavi Tšernjavski on Johannes Ermi kõrval teine Eesti kümnevõistleja, kel tänavusest hooajast EM-norm (7850 p) küll alistatud, ent oma põhialal Berliini võistlema ei pääse.

Kui Art Arvisto 23-aastasele hoolealusele sai juunis selgeks, et ülitugeva koduse konkurentsi tõttu tal EM-koondisse asja pole, otsustas Kolgakülast pärit mees end vahelduseks proovile panna 400 meetri tõkkejooksus.

Nädalavahetusel tegi Tšernjavski kõrvalal esimese stardi, läbides kümne tõkkega kaetud Kohila staadioniringi ajaga 54,17. Eestlastest on sellest paremat suutnud tänavu kolm (Rasmus Mägi 49,04, Jaak-Heinrich Jagor 50,05 ja Karl Erik Nazarov 51,56) ning läbi aegade 37 sportlast.

«Eesti meistrivõistlustel on plaanis uuesti proovida, aga EM-normi (50,70) ei julge kahe tõkkejooksutrenni ja ühe võistluse pealt siiski veel lubada,» muigas Tšernjavski pärast võistlust Postimehega vesteldes. «Eesmärgiks on pigem 52 sekundi piir alistada.»

Tšernjavski võistles Kohilas ka kettaheites ja odaviskes, saades tulemusteks vastavalt 46.78 ja 51.81.

EMil esindavad Eestit kümnevõistluses Maicel Uibo, Karl-Robert Saluri ja Karel Tilga, esimesena joone alla jäänud Johannes Erm pääseb starti kaugushüppes.

Loe ka: Nädalavahetusel sündis kümnevõistluses Eesti kõigi aegade tipptulemus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles