Noormees päästis põlevast korterist kaks eakat

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Täna saab elupäästja III klassi medali noormees, kes tõi põlevast korterist enne päästjate saabumist välja kaks eakat inimest.

15. märtsi õhtupoolikul said päästemeeskonnad väljakutse korterelamu tulekahjule Sillamäel. Põles viiekordse elumaja esimese korruse korter. Esimese päästemeeskonna saabumise hetkel oli 19aastane Aivar Issaev toonud põlevast korterist välja kaks eakat inimest, kes anti meedikute hoole alla.

Aivar oli korterisse sisenenud läbi suitsu täis trepikoja ja põleva korteriesiku. Korterist lamasid kaks peaaegu meelemärkuseta inimest. Ühe neist vedas Aivar oma seljas rõdule, seejärel abistas korterist välja teise inimese.

Sündmuskohale jõudnud päästjad kustutasid tulekahju ja tuulutasid ruumid.

Tänu Aivari kiirele, julgele ja oskuslikule tegemisele päästeti tulekahjust kaks inimelu.

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg annavad täna Eesti organiseeritud tuletõrje aastapäeva puhul üle elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid. Päästeteenistuse Elupäästja Medali saavad tänavu kokku 23 elupäästjat, nende seas neli eraisikut ja kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles