Kohus mõistis vägivaldse vangivalvuri tingimisi vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis teisipäeval tingimisi vangi kinnipeetava kallal vägivallatsemises süüdistatud vangivalvuri.

Kohus leidis, et 53-aastase Sergei Agu süü võimuliialduses on tõendatud ja karistas teda üheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi keelas kohus Agul kolme aasta vältel töötada vanglasüsteemis. Samuti tuleb mehel tasuda teise astme kuriteo sooritamise eest riigi tuludesse 417 eurot sundraha ja hüvitada kaitsjakulu 525 euro ulatuses.

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur nõudis Agule kaheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga, Agu kaitsja Owe Ladva palus aga kohtul tema kaitsealune õigeks mõista.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani 53-aastane Sergei kuriteo toime 2009. aasta 30. oktoobri õhtul, kui ta täitis Tallinna vanglas valvuri teenistusülesandeid ning tal tekkis tema korraldusi eiranud kinnipeetavaga tüli.

Uurimisandmetel tõukas valvur vangi ja lõi teda nii, et kinnipeetava pea jäi kambri ukseluugi vahele. Oma tegevusega tekitas valvur kinnipeetavale füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Hilisem uurimine näitas, et valvuril puudus vajadus rakendada sedavõrd suurt füüsilist jõudu ning Põhja ringkonnaprokuratuur esitas talle süüdistuse võimuliialduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles