Nahaalne kihutaja saadeti viieks päevaks trellide taha

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kiirust mõõtmas.
Politsei kiirust mõõtmas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põhja prefektuuri patrull pidas esmaspäeval Tallinna - Narva maantee 51. kilomeetril kinni sõiduauto Honda, mis kihutas 209 km/h.

Harju maakohtu eilse otsusega karistati autot juhtinud 23-aastast noormeest 5-päevase arestiga ja mootorsõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kaheks kuuks.

Põhja prefektuuri liiklusmenetlustalituse kohtuesindaja vanemkonstaabel Hannes Küünarpuu sõnul on kahjuks meie seas jätkuvalt neid autojuhte, kes ei mõista suure kiiruseületamisega kaasnevaid ohte nii enda kui kõigi teiste liiklejate turvalisusele.

«Taoline vastutustundetu käitumine maanteedel on lubamatu ning väärib ranget karistamist,» sõnas vanemkonstaabel.

Sõidukijuhti on varem korduvalt karistatud kiiruse ületamise eest. Suurima lubatud piirkiiruse ületamise eest üle 40 kilomeetri tunnis võib karistada rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või arestiga.

Kuna antud juhile ei ole nähtavasti eelnevate rikkumiste eest määratud trahvid mõju avaldanud, taotles Põhja prefektuur kohtul talle aresti määramist ning lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles