Eesti kunstniku pilk India, Kuuba, Jamaica ja Itaalia randadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Tarrvi Laamann lõpetamas teoseid Kalaranna Kultuurikuuris.
Kunstnik Tarrvi Laamann lõpetamas teoseid Kalaranna Kultuurikuuris. Foto: Meelis Tammemägi

Kolmapäeval, 18. juulil avab kunstnik Tarrvi Laamann Kalaranna Kultuurikuuris oma maalinäituse «Rannad / Beaches».

Eksponeeritava loomingu algimpulsid pärinevad kunstniku reisidelt üle terve maailma - maaliseeriad on alguse saanud Indias, Kuubal, Jamaical ja Itaalias.

Tarrvi Laamann’i värskeim teos. Teos on valminud taaskasutatud materjalidest ja koostöös 51. lapsega üle maailma. Akrüül taaskasutatud lõuendil.
Tarrvi Laamann’i värskeim teos. Teos on valminud taaskasutatud materjalidest ja koostöös 51. lapsega üle maailma. Akrüül taaskasutatud lõuendil. Foto: Tarvi Laamann/Repro

Reisiemotsioonidest ja näituse valmimisest räägib Laamann: «Minu jaoks on kõik need kohad kultuurilises mõttes saared, ka need, mis seda geograafiliselt pole. Kohapeal viibides on tavaliselt emotsioon nii võimas ja värske, et koju jõudes lasen lõuenditel ja impulsil väheke settida, seedin ja töötlen infot ning alles siis loon kontseptsiooni ja lõpuks annan teostele viimase lihvi. Enamasti on emotsioone ja värsket infot nii palju, et seda ühte maaliseeriasse on raske mahutada, seega olen luubi alla võtnud mind rohkem kõnetanud mõnusamad kultuurilised äärealad ja lahesopid.»

Indias valminud maaliseeria puhul on maalide loomise protsessi kaasatud ka kohalikke lapsi. Kunsti-workshopi käigus on lapsed kandnud lõuenditele värve ja sümboleid, mille Tarrvi on teoseid viimistledes sidunud kontseptsioonilt ning kompositsioonilt ühtseks maaliseeriaks.

Näitus jääb Kalaranna Kultuurikuuris (Kalasadama 6) avatuks 05. augustini. 

http://noar.eu/et/kunstnik/tarrvi-laamann/ 

Kunstnik Tarrvi Laamann lõpetamas teoseid Kalaranna Kultuurikuuris.
Kunstnik Tarrvi Laamann lõpetamas teoseid Kalaranna Kultuurikuuris. Foto: Meelis Tammemägi
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles