Pool sajandit tagasi läks merele «Kollane allveelaev»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist
Kaader filmist Foto: Biitlite film "Kollane allveelaev"

The Beatlesi muusikast inspireeritud animeeritud fantaasiakomöödia «Kollane allveeleaev» linastus 50 aastat tagasi, 17. juulil 1968. aastal.

Erandina biitlite varasematest filmikatsetusest saatis režissöör Georg Dunningi filmi kriitikute ja publiku valjuhäälne kiitus. Lugu jutustab värvikast ja muusikat armastavast paradiisisarnasest maast Pepperland, mis asub merepõhjas. Kui Pepperlandi ründavad muusikavaenulikud sinised pahalased (Blue Meanies), seilavad John, Paul, Ringo ja George kollasel allveelaeval olukorda päästma.

2009. aastal liikusid jutud, et Robert Zemeckis pidas Disneyga läbirääkimisi tegemaks 3D animeeritud uusversiooni. Sinnapaika see jäigi. «Kollase allveelaeva» originaalpalakatil näitab John Lennon väidetavalt esimest korda popkultuuri ajaloos nn «saatanasarvi», käemärki, mis on nüüdseks valdavalt raskema rocki austajate arsenalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles