Maksuamet müüb 47 tonni diislilõhnalist vedelikku (9)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäädvustus kriminaalmenetluse käigus konfiskeeritud kütusest.
Jäädvustus kriminaalmenetluse käigus konfiskeeritud kütusest. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet pani Osta kauplemiskeskkonda müüki Maardu Terminalis asuvad 47 tonni «diislilõhnalist vedelikku», mis konfiskeeriti ühe kriminaalmenetluse raames.

Kauplemiskeskkonnas teatatakse, et müüakse 47 218 liitrit diislilõhnalist vedelikku alghinnaga 0,6 eurot liitri kohta. «Diislilõhnaline vedelik müüakse tervikvarana hinnaga 28 330,80 eurot. Müüakse lõpphinnaga, millelt ei saa maha arvata sisendkäibemaksu,» seisab kuulutuses.

«Tegemist on kriminaalmenetluse käigus ära võetud kütusega. Sellises koguses kütuse hoiustamine on kulukas, mistõttu andis kohus kohtumäärusega MTA-le loa see kütus maha müüa,» kommenteeris MTA kommunikatsiooniosakonna juhataja Rainer Laurits.

Kaks aastat tagasi aprillis pidas maksu- ja tolliameti uurimisosakond kinni mitu kütusevaldkonnas tegutsevat inimest, keda kahtlustati kuritegelikku ühendusse kuulumises. Ühendus tegutses 2015. aasta algusest ja tegeles eriotstarbelisest diislikütusest erimärgistamiseks kasutatud lisaainete eemaldamisega.

Kütuse pesemiseks kasutati spetsiaalset savi, mis värvaine endasse imas. Pestud kütus segati seejärel värvuse parandamiseks diislikütusega ja müüdi siis ilma aktsiisi tasumata edasi teistele äriettevõtetele.

Selleks esitati ühe kuritegeliku ühenduse kontrolli all oleva äriühingu maksudeklaratsioonides maksukohustuse vähendamiseks valeandmeid, et võimalikult pika aja jooksul varalist kasu saada.

Prokuratuuri andmetel käideldi kokku üle 2 miljoni liitri vedelkütust, mille müügist saadi kuritegelikku tulu üle 2,5 miljoni euro. Kriminaalmenetlus on asjas jätkuvalt pooleli.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles