Suri sarja «17 kevadist hetke» looja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Tihhonov
Vjatšeslav Tihhonov Foto: Repro

Eile suri Moskvas Vene filmilavastaja ja stsenarist Tatjana Lioznova, kes on Eestis ilmselt tuntud kui telesarja «17 kevadist hetke» looja.

Lähedase sõbra, ajakirja Kinoprotsess peatoimetaja Vjatšelav Šmõrovi sõnul suri 88- aastane filmilooja haiglas pärast pikka haigust, teatab RIA Novosti. Selle aasta kevadest alates veetis naine enamuse oma ajast haiglas.

Lioznova sündis 20 juulil 1924. aastal Moskvas ja lõpetas 1949. aastal kinematograafia instituudi. Tema filmides on mänginud Oleg Jefremov, Tajana Doronina, Vjatšeslav Tihhonov, Irina Muravjeva, Oleg Tabakov jt.

Eestlaste jaoks on ta tuntud kui 1973. aastal valminud telesarja «Seitseteist kevadist hetke» lavastaja.

Filmi peaosatäitja on Vjatšeslav Tihhonov, kes sai selle osa eest Leonid Brežnevilt Lenini ordeni. Stirlitzi tegelaskuju prototüübiks oli nõukogude luure poolt värvatud RSHA IV osakonna(Gestapo) SS Hauptsturmführer Willi Lehmann, Agent A-201/Breitenbach.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles