Prantsuse siseminister õigustab Macroni turvaülema jõhkrutsemise menetlemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) ja tema abi Alexandre Benalla.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) ja tema abi Alexandre Benalla. Foto: Philippe Wojazer / Reuters/Scanpix

Prantsuse siseminister õigustas täna president presidendi Emmanuel Macroni endise turvaülema vägivaldset käitumist demonstreeriva video menetlemise viisi ja tõrjus süüdistusi juhtumi kinnimätsimises.

Siseminister Gérard Collomb ütles parlamendis, et tema töötajad rääkisid talle juba 2. mail videost, millel on näha, kuidas turvaülem Alexandre Benalla osaleb 1. mail meeleavalduse laialiajamisel ja peksab protestijaid.

Gerard Collomb.
Gerard Collomb. Foto: Gerard Julien / AFP/Scanpix

Minister, kelle tagasiastumist opositsioon nüüd nõuab, lisas, et tema töötajad teavitasid juhtunust politseid ja Macroni bürood. «Nende asi oli vastata,» sõnas ta ja lisas, et prokuratuuri informeerimine ei olnud tema ülesanne.

Ajaleht Le Monde avalikustas eelmisel nädalal video, kus visiiriga politseikiivris Benallat on näha lohistamas naist ning seejärel löömas noormeest ja tema peal trampimas. Benalla oli meeleavaldusel vaatlejana ja tal oli kaasas politseinik, kes pidi tagama, et ta ei sekku.

Collomb ütles, et tema ei tea, kes Benalla 1. mai demonstratsioonile kutsus. Siseministril tuli vastata parlamendi õiguskomisjoni küsimustele, komisjoni ette on kutsutud ka Pariisi politseiülem Michel Delpuech.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles