Al-Shabaab korraldas suure rünnaku Somaalia sõjaväebaasile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi terroristid.
Al-Shabaabi terroristid. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / Scanpix

Äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad ründasid täna Lõuna-Somaalias sõjaväebaasi, mitu inimest sai surma, ütlesid armeeametnikud ja pealtnägijad.

Sõjaväeallikad teatasid rünnakust Bar-Sanguni baasile regionaalpealinnast Kismayost 40 kilomeetrit põhjas. Ametnike sõnul saadeti rünnaku järel piirkonda lisajõud. 

Ründajad rammisid lõhkeainelastis veokiga kontrollpunkti ja ründasid seejärel baasi. Tulevahetus sõjaväelastega kestis üle tunni.

«Al-Shabaabi terroristid ründasid täna varahommikul Bar-Sanguni sõjaväebaasi ning puhkes äge tulevahetus. Somaalia relvajõud lõid ründajad tagasi, kuid relvastatud vastasseis tõi ohvreid mõlemale poolele,» ütles komandör Mohamed Bile naaberkülast. «Surnute täpset arvu me veel ei tea, aga neid võib olla üle kümne,» lisas ta.

Al-Qaedaga seotud Shabaab väitis avalduses, et rünnakus baasile tapeti 27 sõdurit. Rühmitus väitis ka, et mõned Somaalia valitsusvägede sõduritest põgenesid rünnaku järel džunglisse. 

Somaalias on 22000 Aafrika Liidu sõdurit, kes aitavad valitsust võitluses islamistidega. Samuti viibib Somaalias mõnisada USA sõjaväelast, kes koolitavad kohalikke vägesid ning täidavad eriülesandeid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles