Google’i telefoni äpp oskab spämmkõnesid ära tunda ja need kõrvaldada

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Google’i telefoniäpp on saanud piisavalt targaks, et eristada spämmkõned ehk need, mis on tehtud selleks, et üht või teistpidi meelitada kõne vastuvõtjalt välja raha. Äpp saadab need otse kõnepostkasti. See tähendab, et telefon ei helise ja petukõne kohta ei tulegi ühtegi märguannet, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Kui juhtub, et spämmkõne tegija jätab postkasti häälteate, siis seda on võimalik kuulata, kuid jällegi ei kaasne selle saabumisel ühtegi märguannet. Küll on väljasõelutud kõnesid võimalik otsida kõneajaloos.

Kõige olulisem selle kõige juures on asjaolu, et enam ei värise ega helise telefon ilma asjata, kui need ebavajalikud kõned saabuvad. Kes soovib võimaluse spämmkõnedest vabaneda, saab seda teha lihtsa valiku aktiveerimisega Telefoni äpi seadetes. Telefoni äpi tunneb ära telefonitoru kujutise järgi, mille avanedes on võimalik paremalt ülevalt nurgast valida “Seaded”.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles