Venemaa Lääne sõjaväeringkonna uueks juhiks võib saada Süürias Vene üksusi juhtiv kindral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Žuravljov.
Aleksandr Žuravljov. Foto: mil.ru

Vene Lääne sõjaväeringkonda võidakse määrata juhatama kindralpolkovnik Aleksandr Žuravljov.

Žuraljov juhatab praegu Ida sõjaväeringkonda ja Vene üksusi Süürias, ütles täna Interfaxile asja tundev allikas. «Selline määramine on väga tõenäoline,» väitis ta.

Ka leht Kommersant kirjutas, et Žuravljovile terendab Lääne sõjaväeringkonna juhi koht. Peterburi kuberner teatas eile, et ringkonna senine juht kindralpolkovnik Andrei Kartapolov määrati asekaitseministriks.

1982. aastal Nõukogude Liidu relvajõududega liitunud Žuravljov juhtis 2016. aasta juulist detsembrini Vene vägesid Süürias ning sai teenistuse eest ka president Vladimir Putinilt Venemaa Föderatsiooni kangelase aunimetuse.

Süüriast naastes nimetati Žuravljov kindralstaabi asejuhiks ja seejärel Ida sõjaväeringkonna juhatajaks. Alates selle aasta jaanuarist juhatab 52-aastane Žuravljov taas Vene vägesid Süürias. 

Lääne sõjaväeringkond loodi 2010. aastal, mil ühinesid Moskva, Leningradi ja Kaliningradi sõjaväeringkonnad. Kuigi geograafiliselt on Lääne sõjaväeringkond Venemaa väikseim, on selle alla koondatud 26 oblastit. Sõjaväeringkonna staap asub Peterburis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles