Tornimuusika algab Inga ja Toomas Lunge kontserdiga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lunge ja Inga Lunge
Toomas Lunge ja Inga Lunge Foto: Ardo Kaljuvee

Tartu Jaani kiriku suvekontserdite sari Tornimuusika saab täna avastardi.

Avakontserdil esitavad Inga ja Toomas Lunge laule, lugusid ja tsitaate elust ja armastusest ning meestest ja naistest.

14. augustil annab Tornimuusika sarjas kontserdi Vaiko Eplik, kes juunis avaldas oma kümnenda sooloalbumi «Uus karjäär uues linnas». «Kontserdil tuleb esitusele uue albumi paremik, uut ja vana, tuttavat ja tundmatut,» sõnas Eplik kontserdi tutvustuseks.

21. augusti esineja Triinu Tauli jaoks on muusika ja hääl teadvuse kandjaks, millelt peegeldub tema sisemaailm. Tauli loomingus on oma koht nii väelauludel kui ka helirännakutel. Nii samastab ta ka oma isikut oma muusikaga: «Minu laul on see, kes ma olen. Elades muutun ja muutub ka laul.»

Tornimuusika sarja lõpetab Tõnis Mägi kontsert «Vaikus valguses». Kontserdi kontseptsiooni luues on Mägit inspireerinud mõiste «meel», mis võib aeg-ajalt anda aimu millestki, mis ei ole seotud meile juba tuttavate aistingutega. «Minu jaoks on «meel» pigem  intuitsioon või alateadvus,» rääkis Mägi. «Võib juhtuda, et «meel» juhib mind teele, kus ma pole kunagi käinud. Seega võib kontserdil juhtuda mida tahes... «meelega meeletu meeleragutud» või «meeldiv meeleolu».»

2011. aastal alguse saanud kontserdisari Tornimuusika tõstab ruumilisse fookusesse Tartu Jaani kiriku torni. Kontserdid toimuvad orelirõdul või kirikusaali torni-poolses osas. Kontserdi järel on külalistel võimalus teha eksklusiivne hilisõhtune külastus Jaani kiriku kellaruumis asuvale vaateplatvormile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles