KOHALIK VAADE. Kreeka tragöödia kajad valitsuses

Vassilis Nedos
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädal pärast Kreeka ajaloo rängimaid põlenguid süüdati Ateena parlamendi ees küünlad ohvrite mälestuseks. Pahameel riigi oskamatu tegevuse pärast pole vaibunud, vaid kogub aina enam tuure.
Nädal pärast Kreeka ajaloo rängimaid põlenguid süüdati Ateena parlamendi ees küünlad ohvrite mälestuseks. Pahameel riigi oskamatu tegevuse pärast pole vaibunud, vaid kogub aina enam tuure. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Scanpix

Kreeklaste ühismällu jääb selle aasta 23. juuli veel kauaks. Peaaegu 12 tundi kestnud tulemöll Atikas, vaid mõne kilomeetri kaugusel Ateenast, tegi maatasa terve asula ja leekides leidis kohutava lõpu vähemalt 91 inimest. Päästeteenistus tuvastab ikka veel kadunud inimesi, nii et lõplik ohvrite arv võib ulatuda sajani.

Põlengutes sai kannatada ka valitsuse maine. Kui varem on Syriza juhitud valitsus arvukatest kriisidest välja tulnud, siis seekord pole riigile hämmastavat ettevalmistamatust ette heitvate kreeklaste vihal piire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles