ÜRO peasekretär kutsus üles Saudi Araabia õhulöögi uurimisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakus haavata saanud lapsed.
Õhurünnakus haavata saanud lapsed. Foto: STRINGER / AFP

ÜRO peasekretär Antonio Guterres kutsus neljapäeval üles Saudi Araabia ohvriterohke õhulöögi "sõltumatule ja viivitamatule" uurimisele.

Guterres nõudis ühtlasi, et kõik vaenupooled täidaksid oma kohustusi järgides rahvusvahelisi humanitaarseadusi tsiviilohvrite vältimiseks.

Viimastel andmetel sai koolibussi tabanud õhurünnakus surma vähemalt 29 last. Rünnak leidis aset Saada provintsis Dahyani piirkonnas asuval turul. Saada on üks huthimässuliste peamisi tugipunkte.

"Meie meeskonna toetatud haigla Jeemenis on vastu võtnud 29 alla 15-aastase lapse surnukehad ja 48 vigastatut, kelle seas on 30 last," teatas Rahvusvaheline Punase Risti Komitee (ICRC) araabikeelses sõnumis suhtlusvõrgustikus Twitter.

Jeemeni mässuliste informatsioonil sai rünnakus kokku surma vähemalt 50 ja vigastada 77 inimest.

Saudi Araabia juhitav koalitsioon on võtnud õhurünnaku korraldamise omaks ja õigustanud seda vastutegevusega kolmapäeval Saudi Jizani linnale raketirünnaku korraldanud mässulistele. Saudi Araabia tulistas kolmapäeval alla huthide raketi, mis oli suunatud Jizani linna pihta. Allakukkunud raketi rusud tapsid ühe jeemenlase ja vigastasid veel 11 inimest.

Koalitsioon sekkus Jeemeni kodusõtta, et ennistada võimule riigi rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus, mille huthid tõrjusid 2014. aastal pealinnast Sanaast välja.

Jeemenis kolm aastat kestnud sõda on nõudnud rohkem kui 10 000 inimese elu ning rängalt kahjustanud riigi taristut ja tervishoiusüsteemi. ÜRO sõnul on Jeemenis tegemist maailma tõsiseima humanitaarkriisiga, kus abi vajab 22,2 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles