Laisk postiljon jättis kohale toimetamata tuhandeid kirju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded kirjad ei pruugi kunagi saajani jõuda.
Tuhanded kirjad ei pruugi kunagi saajani jõuda. Foto: ABBAS MOMANI / AFP / Scanpix

Hiljuti kõrvaldati Indias töölt postiljon, kes jättis kümne aasta vältel kohale toimetamata tuhandeid kirju.

Odhanga külas Odisha osariigis mängis grupp kooliõpilasi hiljuti asutuse ümberkolimise tõttu tühjaks jäänud endises postikontoris ja avastas juhuslikult suure hulga kirjade ning postipakkidega täidetud peidukoha.

Lapsed mängisid endise postkontori aias ja märkasid suurt kotti, millest paistsid välja kirjad, vahendas kohalik meedia. Lapsed teavitasid leiust oma vanemaid ja viimased omakorda ametivõime.

Ajalehe Hindustan Times kohaselt leiti kokku üle 6000 kohaletoimetamata kirja ja postipaki, millest vanim pärines aastast 2004. Kirjade ja pakkide peitmises süüdistatakse hoolimatut postiljoni Jagannath Puhanit, kes valdavalt tegutses väikese küla postkontoris üksinda.

Paistab, et tegemist oli laisa, aga taibuka mehega. Ta toimetas kohale registreeritud kirjad ja postipakid, kuna teadis, et nende teekonda on saatjatel võimalik jälgida. Registreerimata kirjad aga jättis postiljon postkontori tagaruumi ja need ei jõudnud kunagi saajani.

Mees kaitses end öeldes, et teda vaevasid mitme aasta vältel valud, mistõttu ei saanud ta kõndida ja saadetisi kohale toimetada. 

Ametivõimudes tekitab kummastust asjaolu, et kohalikud elanikud ei esitanud aastate jooksul ühtegi kaebust. 

Umbes 1500 kirja on tuvastatud, aga ülejäänutel on aadressid kulunud või on neid kahjustanud termiidid. Postiasutus püüab tuvastatud pakid ja kirjad saajateni toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles